About Us

Dun Agro in Oude Pekela verwerkt hennepstro door gebruik te maken van de nieuwste generatie scheidingstechnieken voor natuur-vezels, zoals vezelhennep en vlas.

In 1994 raakte Albert Dun nauw betrokken bij de eerste ontwikkeling van de naoorlogse hennepverwerking in Nederland. Als technische man heeft hij zijn stempel gezet op de ontwikkeling van landbouwmachines en de verschillende productielijnen. Vanaf 2000 is hij zelfstandig bezig met de ontwikkeling van een alternatieve natuurvezel-verwerkingslijn.

Eind 2003 is men begonnen met de bouw van een kleinschalige en revolutionaire productielijn. Deze proto-lijn diende tot 2008 als basis voor de verdere evolutie van de huidige ontwikkelde industriële verwerkingslijn. De installatie die in de zomer van 2009 operationeel werd, blijkt de stoutste verwachtingen te overtreffen. Met het oog op een innovatieve agro-industrie, in de noordelijke regio van Nederland, is met deze industriële verwerkingslijn een stap gezet naar groei van duurzame akkerbouw.

Met de komst van de natuurvezel-verwerkingsfabriek kunnen de boeren in de Gronings-Drentse Veenkoloniën, behalve aardappelen en bieten, nu ook op grote schaal vezelhennep verbouwen. De komst van deze fabriek zorgt ondertussen voor een belangrijke economische impuls in deze regio.

 

Comments are closed.