Dutch Harvest hennep thee

Dutch Harvest hennep theeDit jaar kunnen we weer een nieuw product verwelkomen van onze veelzijdige hennep plant: hennep thee

Dutch Harvest, zal de thee gaan heten. Oprichter is Esther Molenwijk, die vanuit haar werk als duurzaamheidsadviseur in aanraking is gekomen met de hennep plant. Om dit duurzame gewas onder de aandacht te brengen bij de consument, wilde zij een hennep product ontwikkelen dat iedereen gebruikt en lekker vindt. Zo ontstond het idee van de thee.

Hennep thee heeft een milde, frisse en licht zoete smaak, gevolgd door een prikkelende nasmaak. Aangezien het gaat om een hennepvariant die minder dan 0,2% THC bevat zal de thee geen psychoactief effect geven. Dutch Harvest zal naast het pure hennep blad ook drie smaakmelanges op de markt brengen.

Om het proces van oogsten, drogen, snijden, mengen en verpakken te kunnen realiseren is Esther een crowdfunding gestart gericht op voorverkoop. In ruil voor de financiering kan de crowd kiezen tussen pakken thee, een high tea, of een (bedrijfs-) presentatie over hennep. Wie de enorme hennep planten eens van dichtbij wil zien kan ook kiezen voor het oogstfeest dat op 22 augustus a.s. in Oude Pekela plaatsvindt. De echte ambassadeurs krijgen in ruil voor € 1.000,00 een eervolle vermelding op de eerste 30.000 theeverpakkingen.

Het filmpje over Dutch Harvest hennep thee kan je hier bekijken

Meedoen met de crowdfunding kan hier http://www.oneplanetcrowd.com/nl/project/114956 of zie voor meer informatie www.dutchharvest.org

This entry was posted in Geen categorie. Bookmark the permalink.

Comments are closed.